dilluns, 26 de maig del 2014

Comencem a conèixer Berlín?

Berlín, capital alemana i una de les ciutats més poblades del país amb més de 3 mil·lions d'habitants, té més de 700 anys d'història. 



Originàriament a la ciutat hi havia dues comunitats, Kölln i Berlín, que es mantingueren separades fins el 1710. 

Al final del segle XVII, després de ser devastada durant la guerra dels Trenta Anys, va servir d'asil polític per a molts protestants francesos, fet que va afavorir el seu creixement econòmic. Va ser capital de Prússia, sent un important centre cultural i literari durant el segle XVIII. 
Però la història més coneguda per tothom és arrel de la Segona Guerra Mundial, època en la que va patir forts bombardeigs que la van devastar i la seva divisió en dues ciutats: Berlín Occidental i Berlín Oriental. Aquesta divisió va ser evident amb la construcció del mur de Berlín l'any 1961, però aquest va caure al 1989, pocs mesos abans de la reunificació d'Alemanya. 

Berlín està dividida en 12 barris o districtes, sent Mitte el més atractiu per als visitants ja que es concentren diferents punts d'interès com Alexanderplatz, la Porta de Brandeburg, el Reichstag o el Memorial de l'Holocaust entre d'altres. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada