divendres, 30 de maig del 2014

Alexanderplatz

Coneguda pels berlinesos com a "Alex", el seu nom prové del tsar Alexandre I que va visitar al 1805 Berlín com a capital de Prússia que era, però ja tenim notícies d'aquesta plaça des de l'època medieval, en que era coneguda com a Ochsenmarkt o "Mercat del Bou" i també era considerada el centre de la ciutat.

Al 1882 la plaça era un important nucli de comunicacions arrel de la construcció d'una estació de ferrocarrils, i arrel de la construcció del Mercat Central al 1886 i dels grans magatzems Tietz entre els anys 1904 i 1911, es va convertir en la zona comercial més important de Berlín. 

Durant la Segona Guerra Mundial Alexanderplatz va degradar-se pels bombardeigs que va patir la ciutat. Però als anys seixanta del segle XX, com a part del pla per a reformar la seva part de la ciutat, la República Democràtica Alemanya, la va ampliar i la va fer peatonal. 


Alguns dels elements més significatius que trobem en aquesta plaça són la Fernsehturm (Torre de Televisió de Berlín), el Rellotge Mundial o la Font de l'Amistat entre els Pobles. 

Per últim destacar un dels actes més importants que ha viscut aquest indret: les protestes del 4 de novembre de 1989, moment en que més de 500000 persones van manifestar-se contra el govern comunista. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada